Livrare & Retur

Politica de expediere
• Transportul internațional se ocupă de Compania de Transport Internațional, în termen de 3-5 zile de livrare.

• Comenzile dvs. vor fi asigurate pentru suma completă a achiziției și pot fi urmărite pe site-ul EMS.
• Majoritatea transporturilor internaționale sunt livrate prin DHL, în principal, cu amănuntul, în timp ce pentru vânzare cu ridicata, vă rugăm să ne contactați acum, de aceea vă puteți bucura de transport gratuit în Marea Britanie, AU, SUA, etc. calitatea reală nouă.
• Suntem un dealer online profesionist și cooperăm cu EMS care exprimă o comandă de transport pe termen lung și livrând dreptul la ușă. Vă rugăm să vă asigurați că sunteți acasă când vor fi sosite pachetele.

• Toate pachetele vor fi expediate în altă casetă!
Politica de returnare
• Ne-am angajat să satisfacem dumneavoastră. Toate articolele comandate aici se apropie de cuvântul de aici „ceea ce vedeți pe site-ul nostru web este ceea ce obțineți în 7 zile”. Înainte de a vă bucura de o politică simplă de schimb și returnare, trebuie să ne contactați cu adresa de expediere înapoi înainte de a trimite articolele înapoi. Toate articolele trimise înapoi trebuie să fie în starea lor inițială, adică să nu fie uzate, modificate sau spălate, cu toate etichetele atașate.

• Toate articolele comandate sunt articolele potrivite pe care le alegeți aici. Vă promitem pachetul corect de comandă. Deci, dacă returnăm articolele potrivite pentru o rambursare: toate articolele returnate sunt supuse unei taxe de reîncărcare gratuită. Taxele de expediere și manipulare nu sunt rambursabile.

• Nu acoperim costurile de livrare a retururilor sau schimburilor de pachete de comenzi corecte, veți fi responsabil pentru costurile de transport și de manipulare. În plus, vă recomandăm să adăugați urmărire și asigurare pentru propria dvs. protecție, deoarece nu putem fi responsabili pentru livrările pierdute.

• Toate mărfurile returnate trebuie trimise la adresa de expediere prin care vă trimitem un e-mail după ce primiți feedback-ul nostru aici!
Schimburi
• Vom accepta schimburi pentru o dimensiune sau culoare diferită în termen de 30 de zile de la data expedierii originale a comenzii. Vă rugăm să ne contactați cu ID-ul comenzii dvs. și unul dintre membrii echipei noastre vă va ajuta. Feedback acum! Dacă doriți să schimbați articole într-un stil diferit, ar trebui să vă returnați articolele pentru o rambursare (conform politicii de returnare) și să plasați o nouă comandă pentru stilul preferat.
• Trebuie să ne contactați înainte de a trimite articolele înapoi. Toate articolele trimise înapoi trebuie să fie în starea lor inițială, adică să nu fie uzate, modificate sau spălate, cu toate etichetele atașate. Articolele uzate sau murdare vă vor fi returnate înapoi.

• Nu acoperim costurile de transport ale schimburilor, veți fi responsabil pentru transportul de retur și pentru costurile de expediere și manipulare ale expedierii înapoi la dvs. Vă recomandăm să adăugați urmărire și asigurare atunci când ne trimiteți articole pentru propria dvs. protecție, deoarece nu putem fi responsabili pentru livrările pierdute. Taxele de expediere și manipulare nu sunt rambursabile.
Anularea comenzii
• Anularea unei comenzi trebuie solicitată înainte de expedierea comenzii. Pentru că procesăm toate comenzile cât mai rapid în termen de 6-8 ore după plasarea comenzilor, deci nu suntem întotdeauna capabili să anulăm o comandă după ce a fost plasată. Sperăm că puteți înțelege în acest punct cheie. Cererile de anulare după trimiterea comenzii vor fi tratate în conformitate cu politica noastră de returnare.
Notificare prietenoasă: Dacă nu ați primit numărul dvs. de urmărire din 10 cifre în termen de 3 zile de la plasarea comenzii, este posibil ca serverul dvs. de e-mail să îl fi văzut ca spam. În acest caz, vă rugăm să ne contactați pentru asistență în urmărirea comenzilor.

Back